Felszolgáló ismeretek - Vendéglátás, terítés, szervírozás
Az egyes fejezetek végigkísérik
· az értékesítés színtereit és feltételeit,
· a munkaszervezés és az üzemszervezés feladatait,
· az üzleti kínálat megjelenítését,
· a felszolgáláshoz kapcsolódó étel- és italismereti tudásanyagot,
· az éttermitől eltérő értékesítési feladatokat,
· a társas étkezésekkel és az üzemen kívüli értékesítéssel kapcsolatos teendőket,
· a vallási szokásokkal és előírásokkal összefüggő speciális kínálatot.
A kiadvány döntően szakmai ismeretanyagot tartalmaz, de mindenki talál benne érdekes tudnivalókat, aki fontosnak tartja a színvonalas vendéglátást és a családi-baráti körben elköltött ünnepi étket.
A kiadvány fő témakörei: Bevezetés; A vendéglátás és a szakmánk; A biztonságos és egészséges munkavégzés feltételei; Az értékesítés színterei és feltételei; Munkaszervezés, üzemszervezés; Az elégedettvendég; Az üzleti kínálat megjelenítése; Ételismeret, ételfelszolgálás; Az italok és dohányáruk felszolgálása; Különleges éttermi munkák; Társasétkezések és üzleten kívüli értékesítés; Az értékesítés adminisztrációs feladatai; Higiénia és környezetvédelem