Online Könyvek

Milyen feltételekkel igényelhet online könyv változatot?

Az adott tanévben a tankönyvek legalább osztálynyi mennyiségű (minimum 10 fő) rendelése esetén – amennyiben létezik hozzá – a kiadványok online OK! (okkonyvek.hu) változatának használatára is jogosultak. Az online OK! (okkonyvek.hu) változathoz a hozzáférés az adott tanévre szól, minden tanévben újra kell igényelni. A hozzáférés szeptember 1-től a tanév végéig (június 30-ig) fog élni.

Közvetlen kiadói rendelés esetén az igényt rendeléskor kérjük az adott kiadványt használó pedagógus nevét és e-mail címét megküldeni részünkre az OK! Online Könyvek felületen történő regisztrációhoz. Amennyiben a rendelés a Könyvbagoly webáruház felületén történik, akkor kérjük, hogy a rendelés leadása folyamán megjegyzésben jelezzék az igényt. Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a digitális anyagokhoz a hozzáférést csak a számla pénzügyi rendezését követően tudjuk biztosítani.

Az adott tanévi KELLO-s rendelés (2023/24-es alaprendelés, pótrendelés, évközi rendelés) esetén igazolnia kell felénk a KELLO rendszerén keresztül leadott osztálynyi mennyiségű tankönyvrendelést PDF-be kimentett, esetleg kifotózott formában. (A megrendelés dátumának látszódnia kell az igazoláson!) Ezen felül az OK! Online Könyvek felületen történő regisztrációhoz szükségünk van az adott kiadványt használó pedagógus nevére és e-mail címére, illetve, hogy hány darab licenszet szeretne igényelni. Az igényléshez az alábbi űrlapot kérjük kitölteni, illetve az űrlap megfelelő mezőjébe a KELLO-s rendelésről az igazolás fájlt belehúzni:
Igénylőlap

A KELLO-s rendeléshez kapcsolódó igénylések feldolgozását, a digitális anyagokhoz a hozzáférés biztosítását augusztus végén kezdjük el. Az 2023/24-es tanévre történő igénylés határideje: 2023 október 31.

Az igénylést követően kollégáink rögzítik a kiadványokat használni kívánó pedagógusok nevét és email címét az okkonyvek rendszerbe. A rendszer ezt követően aktiváló linket tartalmazó emaileket küld ki, amellyel a szolgáltatás igénybe vehető. Az emailekben szereplő link a levél érkezésétől számítva 72 óráig él, tehát 72 órán belül el kell fogadni. Ezt követően a szolgáltatás aktiválására már nincs lehetőség, ezért érdemes a SPAM mappát is figyelni, hátha oda kerülne tévesen a rendszer által kiküldött levél. Fontos, hogy igényléskor annak az email címe legyen a regisztrációhoz megadva, aki használni fogja az online kiadványt.