Könyv adatlap

Cukrászszakmai ismeretek 1.

Kiadói kód:
MK-5815
Szerző(k):
Kemény Andrásné
Megjelenés:
2021
Nyelv:
magyar
Oldal:
208

A Cukrászszakmai ismeretek első kötetében a termékkészítéshez szükséges alapozó ismeretekkel, a higiéniai, munkavédelmi követelményekkel, a nyersanyagok technológiai szerepével, a gépekkel, berendezésekkel, eszközökkel, a műveletek előkészítésével, majd a félkész termékek előállításával, a cukorkészítményekkel, töltelékekkel, gyümölcstartósítással, bevonóanyagokkal, tésztákkal és ezek feldolgozásával foglalkozik. A késztermékek közül bemutatja az-uzsonnasüteményeket. A tankönyv célja a hatályos élelmiszertörvények tudatos alkalmazása mellett a természetes alapanyagokkal készült félkész termékek és késztermékek technológiájának bemutatása.

A kiadvány fő témakörei: A cukrászszakma történeti áttekintése; A cukrász munkaterülete és feladatai; A cukrászszakma higiéniai és környezetvédelmi követelményei; Cukrászüzemi ismeretek; A cukrászati termelés tárgyi feltételei; A cukrászszakma munkavédelmi előírásai; A cukrászati termelés személyi feltételei; Cukrászszakmai élelmiszer-ismeret; Cukrásztechnológiai alapműveletek, termékcsoportok áttekintése; Cukrászati félkész termékek; Cukrászati késztermékek; Függelék

A kiadvány második kötete, a Cukrászszakmai ismeretek 2. szintén megrendelhető webáruházunkban MK-5816-os kiadói kódszámmal.

A kiadvány jóváhagyott tankönyv, amely 2026-ig rendelkezik tankönyvi engedéllyel (engedélyszám: SZASZIF/53686/2021-ITM).