Könyv adatlap

Kémia 9. B kerettantervek szerint

Kiadói kód:
MK-4624-5
Szerző(k):
Villányi Attila - Sebő Péter
Megjelenés:
2015
Nyelv:
magyar
Oldal:
192

Ez a könyv az Emberi Erőforrások Minisztériuma által a gimnáziumok számára kiadott B típusú kerettantervének követelményeit figyelembe véve íródott. Sárga háttérrel jelölt kiegészítéseiben részben tartalmazza az emelt szintű érettségi vizsgához, illetve a középiskolai tanulmányi versenyekhez szükséges tudásanyagot is.

A leckék többsége valamilyen meghökkentő adattal, hasonlattal vagy érdekes tapasztalati ténnyel, esetleg az adott téma köznapi kapcsolataival kezdődik, amellyel a tankönyv olvasóját kívánjuk motiválni az ismeretek, összefüggések megtanulására.

A tananyag feldolgozása közben több olyan kérdés is felvetődik, amely a korábbi tanulmányok alapján megválaszolható. A dőlt betűs kérdésekre adható válaszok olyan ismereteket foglalnak össze, amelyekre a továbbiakban is szükség lesz. Az ezekkel kapcsolatos ismeretek a 7. és 8. osztályos tankönyvekben megtalálhatók. A leckevégi, rövid összefoglalóban azonban ezeket az összefüggéseket is rögzítettük.

A tankönyv főszövege a tudományos szempontból is pontos meghatározásokat, összefüggéseket, tényeket tartalmazza. Ezek a részek - megfelelő tanári magyarázattal kiegészítve - általában a középszintű érettségi követelményeinek megfelelő ismereteket tartalmazzák. A szövegben előforduló, sorszámmal ellátott kérdések erre a törzsanyagra vonatkoznak, így ezekre egy felkészült középiskolás diáknak tudnia kell válaszolni. A sorszám melletti csillag már nehezebb (a törzsanyagot meghaladó) kérdésre utal. A sárga háttérrel jelölt részek az átlagosnál mélyebb, a középszintű érettségin túlmutató bonyolultabb összefüggéseket jelzik. Ezek a magas szintű ismeretek a tanulmányi versenyekre, az emelt szintű érettségire, illetve a továbbtanuláshoz való felkészülést segítik.

A kiadvány fő témakörei: Anyagszerkezet; A kémiai reakciók általános jellemzése; Sav-bázis és redoxireakciók. Elektrokémia; Szervetlen kémia

Kód Cím Kategória Művelet
MK-4624-5Kémia 9. B kerettentervhezTanmenet (DOC)Letöltés