Könyv adatlap

Programozási ismeretek

Kiadói kód:
MK-4462-3
Szerző(k):
Juhász Tibor - Kiss Zsolt
Megjelenés:
2011
Nyelv:
magyar
Oldal:
340

A kiadvány a programtervezési ismereteket, az algoritmusokat, az adatszerkezeteket lehetőség szerint programozási nyelvektől függetlenül tárgyalja. A programozás tanulását természetesen nem lehet teljesen elvonatkoztatni egy konkrét programozási nyelvtől, ezért a könyv anyagának feldolgozásához javasoljuk egy korszerű, vizuális fejlesztőrendszer, a Visual Basic használatát. A Visual Basic fejlesztői környezet ingyenesen letölthető az internetről, korlátozások nélkül felhasználható az oktatásban és szerepel az informatika érettségin engedélyezett szoftverek listájában.

A tankönyv értékét nagymértékben növeli, hogy az egyes leckék anyagát számos feladat szemlélteti, ezek megoldhatók bármely vizuális programozási nyelv segítségével.
Könyvünket különösen ajánljuk azoknak a diákoknak, akik az informatikai alapismeretek tantárgyból készülnek az érettségire vagy informatikából emelt szintű érettségit kívánnak tenni, de haszonnal forgathatják az informatika jellegű gimnáziumi és szakközépiskolai osztályok tanulói, tanulmányi versenyek, tanfolyamok résztvevői és a programozás, programtervezés iránt érdeklődők is.

A kiadványhoz tartozó kiegészítések letölthetőek a http://www.zmgzeg.edu.hu/programozas/ webhelyről.

A kiadvány fő témakörei: A programozás alapjai; Adatok és algoritmusok; Programozás haladóknak; Fejezetek a programozásból

Kód Cím Kategória Művelet
MK-4462-3Visual Basic 2008/2010 Express Edition Programozási összefoglalóSegédletLetöltés
MK-4462-3Programozási ismeretek forrásfájlokSegédletLetöltés
MK-4462-3Kiegészítés a Programozási ismeretek könyvekhezSegédletLink