Könyv adatlap

Mindennapok az építőiparban - angol nyelven

Kiadói kód:
MK-0955/A
Szerző(k):
Mammel Krisztina
Megjelenés:
2016
Nyelv:
angol
Oldal:
164

A Vigyél magaddal! sorozat Mindennapok az építőiparban című kiadványa azok számára készült, akik az angol szaknyelvi ismereteket szeretnének alapfokon elsajátítani.
Régóta várnak az építőipari ágazathoz tartozó képzőhelyek, szakiskolák, szakközépiskolák, hallgatók egy olyan könyvre, amelyben a technológiai folyamatok, szaknyelvi alapismeretek egyszerű, lényegre törő összefoglalásával találkozhatnak. Ez a könyv pontosan ezt a célt tűzte ki maga elé, anyaga biztosan segítséget nyújt a felhasználónak a munkahelyi kommunikációban, illetve a szakfeladataik ellátásában.
Mindennapos élethelyzetek jelennek meg a kötetben, hogy a külföldre került szakember könnyedén meg tudja érteni és el tudja végezni a rábízott munkákat. A jól használható, gyakorlatorientált építőipari fejezetek tömören foglalják össze az egyes munkafolyamatokat. A nyelvtanuló megismerheti az egyes munkafázisokhoz kapcsolódó utasításokat, tanácsokat is.
Minden fejezet tartalmaz olyan kifejezéseket, mondatformákat, melyek felhívják a dolgozó figyelmét a szakmai hibák megelőzésére. A kötet végén kétnyelvű (magyar-angol) szószedet segíti a felkészülést.

A kiadvány fő témakörei: Applying fo a job and the interview/Munkára jelentkezés és interjú; Everyday situations/Hétköznapi szituációk; Occupational safety - accident prevention/Munka- és balesetvédelem; Plans and desings/Tervek; Procession to the building site/Felvonulás az építési területre; Groundworks/Földmunkák; Foundation work/Alapozás; Masonry/Falazás; Scaffolding/Állományozás; Lintels, arches/Áthidalások, boltövek; Crowning, floor (ceiling)/Koszorú, födém; Formwork/Zsaluzási munkák; Chimney construction (based on Schiedel chimneys)/Kéményépítés (Schiedel kémények példáján); Plaster work/vakolás; Installation of windows and doors/Ablakok és ajtók beépítése; Carpentry works/Ácsmunkák; Tinsmith works/Bádogosmunkák; Roofing works/Tetőfedő munkák; Dry construction/installation/Szárazépítés; Grammar/Nyelvtan; Good to know/Jó tudni!; Glossary-Szószedet; Annex-Melléklet; Bibliography/Irodalomjegyzék