Könyv adatlap

Ohne Vergangenheit keine Zukunft. Textsammlung zum Volkskundeunterricht Klasse 9-12

Kiadói kód:
KT-1323
Szerző(k):
Frey Mária
Megjelenés:
2011
Nyelv:
német
Oldal:
180

A német népismeret tankönyv, szöveggyűjtemény a gimnázium 9-12. évfolyama számára készült. A tankönyvhöz munkafüzet is tartozik.
A kötet témakörei és az alkalmazott módszerek lefedik a kerettantervben megfogalmazott követelményeket néprajz témakörben mind a tanulási tartalmak, mind a fejlesztendő kompetenciák terén. A gimnáziumban feldolgozásra kerülő témakörök a születéstől a halálig kísérik végig az emberi életet, melyek feldolgozására változatos, érdekes feladatokat kínálunk, amelyek fejlesztik a tanulók szókincsét, kommunikációs készségét és megkönnyítik a néprajzi ismeretek elsajátítását.

A tankönyvcsalád elsődleges célja, hogy a tanulókat felkészítse az érettségi vizsga rendhagyó formájára, a projekt érettségire. A szöveggyűjteményben szereplő szemelvények - amelyek különböző németek lakta tájegységekből származnak - és az autentikus fotóanyag szintén az önálló témafeldolgozást segíti. A fiatalabb tanárok többsége életkorából adódóan nem élte meg e hagyományokat családjában, számukra megbízható támaszt ad a tankönyvcsalád a mindennapi munkában. Megrendelhető a hivatalos tankönyvjegyzéken is.

A kiadvány fő témakörei: Geburt; Dorf; Schule; Essen; Aberglaube; Volkstracht; Tod; Kirchenjahr

Kód Cím Kategória Művelet
KT-1323,KT-1324Ohne Vergangenheit keine Zukunft Textsammlung és Arbeitsbuch 9-12SegédletLetöltés