Könyv adatlap

Szakképzés-pedagógia - Struktúrák és fejlesztések a szakképzésben

Sok esetben a hiányzó szakembergárda fékezi, sőt hátráltatja az ország szempontjából fontos befektetéseket - ezzel egyre nehezebb helyzetbe hozva településeket, régiókat.
Nem vonhatjuk ki magunkat a nemzetközi folyamatokból. Világszerte felértékelődött a szakképzés, hiszen a gyorsan változó technikai-társadalmi viszonyok, a globalizáció következményeként fontossá váló élethosszig tartó tanulás miatt már nem csak egy szakma megszerzéséről van szó, hanem folyamatos képzésről és átképzésről a munkavállalók egész élete során.
Erre az új kihívásra készít fel ez a könyv. Szakirodalmi elemzések, külföldi és hazai példák segítségével mutatja be, hogy az eredményes szakképzés milyen speciális pedagógiai hátteret igényel, milyen módon alkothatnak harmonikus egységet az elméleti oktatás, a gyakorlati tapasztalatszerzés és a munkaerő-piaci igények. Kísérletet tesz arra, hogy bemutassa a világban fellelhető szakképzési modelleket, és ezeket tartalmi-módszertani szempontból elemezze.
Irányt mutat abban, hogy mit javíthatunk a képzési rendszerünkön és ezt hogyan tehetjük.

Haszonnal forgatható ez a könyv az iskolarendszerű szakképzésben a gyakorló tanároknak, iskolavezetőknek és fenntartóknak csakúgy, mint a munkaerő-piaci képzések tervezőinek, szervezőinek és trénereinek.

Kiadói kód:
MK-6010-9
Szerző(k):
Dr. Lükő István
Megjelenés:
2007
Nyelv:
magyar
Oldal:
287