Műbútorasztalos és restaurátor szakmai és gépismeret I.
A tankönyv a leggyakrabban alkalmazott kézi és gépi műveleteket ismerteti. A kézi műveletek közül elsősorban a termékek elkészítéséhez szükséges alapvető műveleteket mutatja be. A termékeken keresztül mutatja be a gépi eljárásokat, illetve az alkalmazott technológiákat és azok szerszámgépeit is. A gépek működése mellett betekintést nyújt azok szerkezeti felépítésébe is.
A kiadvány fő témakörei: A fa megmunkálása; A kézi forgácsolás elmélete; Alkatrészek megmunkálása kéziszerszámokkal; A fa ragasztása; Faipari alapszerkezetek; A gépi forgácsolás elmélete; A faipari gépek meghajtási módjai; Fürészgépeken végezhető műveletek; Gyalugépeken végezhető műveletek; Marógépeken végezhető műveletek; Esztergagépeken végezhető műveletek; Fúrógépeken végezhető műveletek; Tömörfa alkatrészek csiszolása; A fa hajlításának technológiája; Furnérozás; Felületkezelés; Faipari vasalatok, a szerelés technológiája; Munkaszervezési feladatok