Könyv adatlap

Vendéglátó gazdálkodási ismeretek

Kiadói kód:
KP-2283
Szerző(k):
Dr. Burkáné Szolnoki Ágnes
Megjelenés:
2015
Nyelv:
magyar
Oldal:
200

A tankönyv a vendéglátó-ipari gazdálkodás legfontosabb elemeinek kapcsolatát mutatja be.A vállalkozások általános gazdasági környezete, a pénzforgalom, a hitelezés, a vagyon- és készletgazdálkodás, a munka- és bérügyek alkotják a téma gerincét. A tananyag az eredmények elemzése, a sajátos szállodai gazdálkodás, a vezetés, valamint az üzletiterv-készítés módszereinek bemutatásával válik teljessé.

A kiadvány fő témakörei: A vendéglátó vállalkozások; A vállalkozások vagyona; Munkaerő- és bérgazdálkodás; A gazdálkodás eredményessége; A vállalkozások beszámolási kötelezettsége; Tervezés; Az állam szerepe a gazdálkodásban, a nemzetgazdaság szabályozásának eszközei; Pénzügyek a gazdaságban