Könyv adatlap

Hungary - Magyarország

Kiadói kód:
MK-1780
Szerző(k):
Magyarics Péter
Megjelenés:
2018
Nyelv:
angol
Oldal:
32

Foglalkoztatófüzetünk célja, hogy játékos módon, magyarországi vonatkozásokon keresztül gyakoroltassa a gyerekekkel az angol nyelvet. A Hungary - Magyarország kötet a My Adventure Book sorozat első tagja, melyben egy-egy téma köré csoportosítva mutatjuk be a minket körülvevő világot: az elmúlt korok történéseit, a természeti környezetet, lakóhelyünket, mindennapi életünket és így tovább. A kötetek elsősorban kiskamaszoknak készülnek, de tartalmuk révén bárki érdeklődésére számot tarthatnak.
Sorozatunk első tagja a hagyományosabb országismerettel foglalkozik: különböző magyarországi nevezetességeket mutat be, külön kitérve Budapest látványosságaira. Füzetünk ezután az olvasóra bízza az "idegenvezetést" azzal, hogy saját lakóhelyét kell bemutatnia. Ezt követően a szokásoké, hagyományoké (locsolkodás, ballagás), majd a magyar vonatkozású ünnepeké (várjátékok, ünnepi játékok) a főszerep. Kiemelt célunk volt a magyar hagyományok, nevezetességek megfelelő színvonalú bemutatása, hiszen mai világunkban bármelyik gyerek kerülhet olyan helyzetbe, hogy hazájáról kelljen beszélnie külföldieknek.
Tapasztalt szerzőnk, Magyarics Péter az ismereteket játékos, kedves formában, igazi kalandként tárja az olvasó elé, aki joggal érezheti, hogy nem csak felfedezővé válik a füzet megoldása közben: a feladatok és a rajzok révén fokozatosan válik idegenvezetővé a saját környezetének és a jól ismert magyarországi helyszíneknek a bemutatásával.

A kiadvány fő témakörei: Budapest; Exploring Hungary: Landmarks, History, Art; Where do You live?; Eating, Customs and traditions; Inviting and guiding a friend