Könyv adatlap

Egy csipet gasztronómia angolul - pincéreknek, szakácsoknak

Kiadói kód:
MK-0951/A
Szerző(k):
Mónus Éva Anikó
Megjelenés:
2016
Nyelv:
angol
Oldal:
140

A Vigyél magaddal! sorozathoz tartozó Egy csipet gasztronómia angolul - pincéreknek, szakácsoknak füzet célja az, hogy dióhéjban megismertesse a szakma brit sajátosságait azokkal, akik a La Manche csatorna túloldalán próbálnának szerencsét a vendéglátóiparban. A kommunikációt elősegítő nyelvtani összefoglaló és a helyi gasztronómiát bemutató rövid ismertetők mellett, kedvcsinálóként a brit kultúrát néhány életszerű szituáción keresztül mutatjuk be.
A szakma rejtelmeibe a vendégekkel közvetlenül találkozó Front-of-House és a háttérben, a konyhán dolgozó, de nélkülözhetetlen Back-of-House személyzet révén nyújtunk betekintést. Az egyes pozíciók ismertetése mellett jellemző párbeszédekkel igyekszünk még autentikusabb képet adni az iparágról. Mindvégig törekedtünk arra, hogy minél több helyszínt bemutassunk, ugyanakkor természetesen ez a kiadvány nem terjed ki az összes lehetséges élethelyzetre: inkább ízelítőt ad a vendéglátásból. Így - az egyszerűtől egészen az igen választékos nyelvhasználatot igénylőig - a szituációk széles skáláját vonultatja fel a füzet, megoldást kínálva a különböző szintű nyelvtudással rendelkezőknek. Noha ezek a dialógusok olykor igen részletesek, ne ijedjen meg a kedves Olvasó, szószedetünkben a legfontosabb kifejezések téma szerint rendezve szerepelnek.
Most már csak egy dolog maradt hátra: hogy útitársként, haszonnal forgassa ezt a füzetet.

A kiadvány fő témakörei: Introduction/Bevezető; Everyday situations/Mindennapi szituációk; Back of the house; The Hungarian gastronomy/A magyar gasztronómia; Grammar/Nyelvtan; Good to know/Jó tudni; Glossary/Szószedet; Units of measure/Mértékegységek; Annex/Melléklet; Bibliography/Irodalomjegyzék