Könyv adatlap

A tömörfa megmunkálása

Kiadói kód:
MK-6506-2
Szerző(k):
Sághelyi Imre
Megjelenés:
2012
Nyelv:
magyar
Oldal:
214

A könyv a faipari szakmákhoz elengedhetetlen alapvető kézi és gépi megmunkálások műszaki, technológiai ismeretanyagát tárgyalja. Minden egyes fejezetben először a bemutatandó gépet, gépcsoportot, majd a hozzá rendelt technológiákat, gépbeállításokat írja le, végül a munka- és balesetvédelmi előírásokat. Az ily módon logikusan felépített tananyag összefüggéseiben átlátható a diák számára, és nagyban megkönnyíti az oktató munkáját is.
Újdonsága, hogy a rajzos ábrákon kívül számos fénykép segíti a gépek felépítésének, működési elvének megértését, elsajátítását. A fejezetek végén életközeli, a valós szakmai helyzetek felé előremutató feladatok találhatók.

A kiadvány fő témakörei: A fa- és fahelyettesítő anyagok megmunkálása; Faipari anyagok meghajtási módjai, áttétel; A fűrészelés gépei és technológiái; A gyalulás gépei és technológiái; A marás gépei és technológiái; A fúrás gépei és technológiái; A csiszolás gépei és technológiái; A ragasztás gépei és technológiái; A faipari esztergálás gépei és technológiái