Könyv adatlap

Vendéglátó ismeret

Kiadói kód:
KP-2122
Szerző(k):
Dr. Burkáné Szolnoki Ágnes
Megjelenés:
2010
Nyelv:
magyar
Oldal:
132

A könyv a vendéglátás tevékenységét a vállalkozás oldaláról közelíti meg: a tanulók a szakképesítés birtokában vállalkozásra kész és alkalmas szakemberként jelennek meg a munkaerőpiacon. Világosan és áttekinthetően ismerteti a vendéglátó üzlet nyitását megelőző tevékenységeket, a környezetvédelmi és munkavédelmi szempontokat, az üzlet létrehozásához szükséges engedélyeket, a raktározás, tárolás körülményeit, higiéniai követelményeit, az értékesítés módjait, formáit, a munkaszervezés feladatait, valamint a rendezvény fogalmát, típusait, megszervezésének elemeit. A Mellékletben szemléltető anyagok szerepelnek, pl. jogszabályok, nyomtatványok, kategóriába sorolási feltételek stb.

A kiadvány fő témakörei: Az üzlet; A vendéglátó tevékenység folyamata; A vendéglátó egységekre vonatkozó fontosabb hatályos jogszabályok