Könyv adatlap

Vendéglátó szakmai alapismeretek

Kiadói kód:
KP-2194
Szerző(k):
Dr. Burkáné Szolnoki Ágnes
Megjelenés:
2013
Nyelv:
magyar
Oldal:
172

A tankönyv bemutatja a vendéglátás rövid történetét, fő feladatait, tevékenységi körét, a vendéglátás területén előforduló üzletköröket, a tárgyi és személyi feltételeket, valamint az idegenforgalmi és szállodai ismeretek alapjait.

A kiadvány fő témakörei: Bevezetés; A vendéglátás fogalma; A vendéglátás rövid története; A vendéglátó szakmai ismeret alapjai; A vendéglátás tárgyi feltételei; A vendéglátó tevékenység személyi feltételei; A vendéglátás és a turizmus; Szállodai alapismeretek; Vezetési és szervezési alapismeretek; Kommunikációs alapismeretek; Marketing alapismeretek; Munka-, tűz-, baleset- és környezetvédelem