Táplálkozástan
A kiadvány hat témakört ölel fel: táplálkozási alapismeretek, ételkészítési feldolgozások hatása a tápanyagokra, az élelmiszercsoportok táplálkozási értékelése, nemzetek konyháinak táplálkozási jellemzői, a kiegyensúlyozott táplálkozás, valamint a kiegyensúlyozatlan és a beteg szervezetek táplálkozása.
A fejezetek végén található összefoglalások, kérdések és feladatok segítik a tananyag elsajátítását, rendszerezését. A kiadvány végén lévő kisszótár jól kiegészíti a tankönyv anyagát, valamint segítséget nyújt a fogalmak tanulásában.
A kiadvány fő témakörei: Táplálkozástani alapok; Élelmiszercsoportok táplálkozási értékelése; Élelmiszerek feldolgozásának hatása a tápanyagokra; Nemzetek konyháinak táplálkozási jellemzői; A kiegyensúlyozott táplálkozás; Kiegyensúlyozatlan és a beteg szervezetek táplálkozása; Főbb fogalmak kisszótára; Tápanyagtáblázat