Korszerű szállásszolgáltatás
A könyv a modulrendszerű képzés - elsősorban a kompetenciafejlesztésre épülő - központi programjainak megfelelően készült, figyelembe véve az új szakmai és vizsgakövetelményeket is. Részletesen tárgyalja
a rendkívül szerteágazó szállodai értékesítési tevékenységet,
a szállodai szolgáltatások személyi és tárgyi feltételeit,
a szállodák és az utazási irodák együttműködésének gyakorlatát, kölcsönös gazdasági előnyeit ,
a szállodaüzemeltetés jogi kereteit, ügyviteli rendjét, gazdálkodási gyakorlatát,
a szállodai munkával kapcsolatos munkavédelmi követelményeket.
A kiadványt főleg az utazás-ügyintéző, az utazásszervező menedzser és az idegenvezető szakképesítések megszerzéséhez ajánljuk.
A kiadvány fő témakörei: A vendéglátás és a turizmus alapfogalmai; Szállásszolgáltatás; A szálláshelyek üzemeltetésének tárgyi és személyi feltételei; A szervezeti és működési szabályzat (SZMSZ) célja, készítése; Az ellátás munkafolyamatai (food and banquett) tevékenység; A szállodaüzem irányítása, vezetése; A szállodai ügyvitel; Munkavédelem, biztonságszolgálat a szállodában