Könyv adatlap

Ételkészítési ismeretek - Az alapoktól a mesterszintig

Kiadói kód:
MK-5813
Szerző(k):
Pető Gyula
Megjelenés:
2018
Nyelv:
magyar
Oldal:
988

Az Ételkészítési ismeretek könyvből már több generáció szakácstanulói sajátították el a szakma alapjait és mesterfogásait. A megújult külsővel és színes tartalommal megjelenő könyv tartalmazza a klasszikus alapismereteket és a 21. század legújabb gasztronómiai irányzatait is. A Pető Gyula Venesz-díjas mesterszakács által összeállított könyv az alapoktól a mesterszintig mutatja meg a leendő séfeknek az ételkészítés világát.
A kiadvány fő témakörei: Technológiai alapismeretek; Salátaöntetek, saláták; Köretek; Mártások, szószok, öntetek; Levesek; Marhahúsból készíthető ételek; Borjúhúsból készíthető ételek; Sertéshúsból készíthető ételek; Háziszárnyasokból készíthető ételek; Bárány- és ürühúsból készíthető ételek; Vadakból készíthető ételek; Halak és hideg vérű állatok; Meleg előételek, ízelítők; Hideg előételek; Éttermi tészták; Meleg-hideg édességek, tányérdesszertek; Speciális táplálkozási szempontok az ételkészítésben