Könyv adatlap

Környezetismeret tankönyv 4. osztályosoknak

Kiadói kód:
MK-4468-5
Szerző(k):
Karlné Menráth Réka - Néder Katalin
Megjelenés:
2010
Nyelv:
magyar
Oldal:
184

A könyv szerzői gyakorlott környezeti nevelők, így a könyvek szakmai, természetismeretre nevelési és fenntarthatóságra nevelési szempontból is korszerűek.
A kiadvány feladatai alkalmasak arra, hogy a tanulók közvetlen környezetükben gyűjtsenek tapasztalatokat, érzékennyé váljanak környezetük iránt, felismerjék értékeiket, ha szükséges gondoskodjanak megőrzésükről. A könyvvel a gyerekek lakóhelyükön túl a távolabbi természeti és ember által létrehozott környezetet is megismerhetik, felfedezhetik. A feladatok alkalmasak az elemi természettudományos műveltség megalapozására: megfigyelés, kísérlet, valaminek az elkészítése, vitára, érvelésre buzdító, kompetencia-fejlesztő feladatokat tartalmaz.
A 3. és 4. osztályos munkatankönyvekben sok vizsgálat található az állatok, növények, élettelen természet megismerésére; harmadikban a tanulók tapasztalataikat elsősorban rajzban rögzítik, szóban fogalmazzák meg, negyedik osztályban a játék és a tapasztalatszerzés fokozatosan kibővül vizsgálatok tudatos megtervezésével, végrehajtásával.
A könyvekhez a tanárok munkáját segítő tanmenet is készült, amely a Kiadó honlapjáról letölthető

A kiadvány fő témakörei: Közvetlen környezetünk, Az erdő; A domborzat és a térkép; Az ember és egészsége; Hagyományaink, szokásaink, ünnepeink; Magyarország tájain; Élővizek, vízpartok élővilága; Rétek élővilága; Természetvédelem; Az ember és egészsége;

Kód Cím Kategória Művelet
MK-4468-5Környezetismeret 4.TanmenetLetöltés