Könyv adatlap

Munkavállalás külföldön - német nyelven

Kiadói kód:
MK-0950/N
Szerző(k):
Nagy Orsolya
Megjelenés:
2016
Nyelv:
német
Oldal:
132

A Vigyél magaddal! sorozathoz tartozó Munkavállalás külföldön füzet célja, hogy segítsen a német nyelvterületre érkező, németül nem tudó vagy alapszinten beszélő, esetleg újrakezdő olvasóknak.
A kommunikációt elősegítő nyelvtani összefoglaló a teljesség igénye nélkül készült. Lényegre törően csak arra fókuszál, amire valóban szüksége lesz az olvasónak, ahhoz, hogy egyszerűen, de helyesen kifejezhesse magát. Ezt követően a munkavállalás világába nyerhetünk betekintést, olyan alapvető kérdésekben próbálunk segítséget nyújtani, mint egy motivációs levél vagy önéletrajz megírása, egy jelentkezési lap kitöltése, vagy egy elképzelt állásinterjún elhangzó mondatok összefoglalása. A munkakeresés mellett hétköznapi szituációkkal is foglalkozunk, melyek nagyban megkönnyíthetik az idegen országba való beilleszkedésünket.
Mivel munkánk során végig a célszerűség és a gyakorlatiasság voltak a vezérelveink, különböző tippeket is adunk a kedves olvasónak, melyek a helyi szokásokkal, hasznos tudnivalókkal, a legfontosabb szavakkal és kifejezésekkel bővítik ismereteinket.
Mindvégig törekedtünk arra, hogy a legfontosabb élethelyzeteket bemutassuk. Természetesen a kiadvány nem terjed ki az összes lehetséges szituációra, ám biztos segítséget nyújt a kezdetekhez.

A kiadvány fő témakörei: Alltägliche Ausdrücke/Mindennapi kifejezések; Bewerburg und vorstellungsgspräch/Munkára jelentkezés és interjú; Alltägliche Situationen/Mindennapi szituációk; Grammatik/Nyelvtan; Berufe/Foglalkozások; Deutsche Abkürzungen/Német rövidítések; Glossar/Szószedet; Bibliographie/Irodalomjegyzék