Könyv adatlap

Vállalkozások 2. feladatgyűjtemény

Kiadói kód:
MK-6533-8
Szerző(k):
Bognár Zsoltné
Megjelenés:
2014
Nyelv:
magyar
Oldal:
113

A 10033-12-es, A vállalkozások működtetése modul Vállalkozási ismeretek és Vállalkozási ismeretek gyakorlat tantárgyak anyagának elsajátítását segítik a Vállalkozások 1. és 2. Feladatgyűjtemények.

A második kötet a vállalkozások gazdálkodásával kapcsolatos gyakorló feladatokat tartalmazza. A témakörök a tankönyvet követve a vállalkozások erőforrásai és vagyona, az eredmény keletkezése, megállapítása, elemzése, a vállalkozások tevékenységének elemzése és finanszírozási formái, valamint az üzleti terv készítése. A gyakorló feladatok kiegészítést, összehasonlítást, rendszerezést, példák keresését takarják, tehát minden olyan ismeretanyagot, amely a tankönyvben leírtakat szintetizálja, saját tapasztalatokkal gazdagítja. Ezután definíciók gyakorlása és kifejtendő kérdések megoldása szerepel a feladatok között. Külön rész foglalkozik az iratminták, írásos dokumentumok összeállításának, kitöltésének gyakorlásával, értelmezésével. Végül a számításos példák gyakorlása következik.

A kiadvány fő témakörei: A vállalkozások erőforrásai és vagyona; Az eredmény keltezése, megállapítása, elemzése; A vállalkozások tevékenységének elemzése; A vállalkozások finanszírozási formái; Üzleti terv