Könyv adatlap

Felszolgáló ismeretek - Vendéglátás, terítés, szervírozás

Kiadói kód:
KP-2271
Szerző(k):
Török István János - Onódi Ferenc
Megjelenés:
2014
Nyelv:
magyar
Oldal:
312

Az egyes fejezetek végigkísérik

· az értékesítés színtereit és feltételeit,
· a munkaszervezés és az üzemszervezés feladatait,
· az üzleti kínálat megjelenítését,
· a felszolgáláshoz kapcsolódó étel- és italismereti tudásanyagot,
· az éttermitől eltérő értékesítési feladatokat,
· a társas étkezésekkel és az üzemen kívüli értékesítéssel kapcsolatos teendőket,
· a vallási szokásokkal és előírásokkal összefüggő speciális kínálatot.

A kiadvány döntően szakmai ismeretanyagot tartalmaz, de mindenki talál benne érdekes tudnivalókat, aki fontosnak tartja a színvonalas vendéglátást és a családi-baráti körben elköltött ünnepi étket.

A kiadvány fő témakörei: Bevezetés; A vendéglátás és a szakmánk; A biztonságos és egészséges munkavégzés feltételei; Az értékesítés színterei és feltételei; Munkaszervezés, üzemszervezés; Az elégedettvendég; Az üzleti kínálat megjelenítése; Ételismeret, ételfelszolgálás; Az italok és dohányáruk felszolgálása; Különleges éttermi munkák; Társasétkezések és üzleten kívüli értékesítés; Az értékesítés adminisztrációs feladatai; Higiénia és környezetvédelem