Könyv adatlap

Vállalkozások 2. - Vállalkozások gazdálkodása

Kiadói kód:
MK-6071-5
Szerző(k):
Bognár Zsoltné
Megjelenés:
2014
Nyelv:
magyar
Oldal:
284

A könyv a kereskedő szakképesítés 0001-06 A vállalkozások alapítása, működtetése, átszervezése, megszüntetése modul második tananyagegységét, a vállalkozások gazdálkodását dolgozza fel. A feladatok, esettanulmányok megoldását megtalálják a Letöltések/Segédletek menüben.

Segítségével a leendő kereskedők megismerheti a vállalkozások tevékenységének elemzési technikáit, a bevételek, a költségek, az eredmény megállapítását, az eredményre ható tényezőket, a vagyon elemzését és a hatékonysági vizsgálatokat. A tananyag elsajátításával átlátják majd a finanszírozás alapvető elveit, folyamatát, és képesek lesznek részt venni egy vállalkozás üzleti tervezésében.

A kötet minden témakörét konkrét példák szövik át, amelyek az elméletet könnyebben érthetővé teszik. Az elemzések során nem elegendő a szükséges számításokat elvégezni, tudni kell a kapott mutatókat értelmezni, értékelni. Mintafeladataival, esettanulmányaival ezekhez a döntés-előkészítési feladatokhoz is segítséget nyújt a könyv.

A témakörök végén a modulvizsgán megjelenő típusfeladatokban adhatnak számot a diákok a tudásukról, a problémamegoldó és elemző képességeikről. Ellenőrző kérdések, igaz-hamis és feleletválasztásos feladatok, valamint esettanulmányok segítenek a tanultak rögzítésében, alkalmazásában.

A kiadvány fő témakörei: A vállalkozások erőforrásai és vagyona; Az eredmény keletkezése, megállapítása, elemzése; A vállalkozások tevékenységének elemzése; A vállalkozások finanszírozási formái; Üzleti terv

Kód Cím Kategória Művelet
MK-6071-5Vállalkozások 2.MegoldásokLetöltés