Könyv adatlap

Ügyviteli alapismeretek 11. osztály feladatgyűjtemény

Kiadói kód:
MK-6022-7
Szerző(k):
Peresztegi Éva
Megjelenés:
2010
Nyelv:
magyar
Oldal:
66

A könyv másrészt hiánypótlás, hiszen olyan tankönyv még nem készült, amely olyan és annyi feladatot tartalmazott volna, amelyet egész tanévben tudnának használni a diákok, és lefedné a tantervi követelmé-nyeket. A feladatgyűjteményben az ügyviteli alapismeretek középszintű érettségi vizsgára történő felkészüléshez találhatók feladatok, az egyoldalas levéltől a többoldalasig, az egyszerűbb szövegszerkesztési feladatoktól egészen a körlevélig, mindig szem előtt tartva a fokozatosság elvét. A feladatok jól használhatók az OKJ szerinti képzés keretében a 1618-06 Dokumentumkészítés és -kezelés az irodában moduljához is.
A feladatokhoz a nyers, formázatlan fájlokat, valamint a diktátumokat Műszaki Kiadó honlapjáról ,a Letöltések menüpontból tölthetik le a felhasználók. Ezek lehetnek szöveg (.doc), kép (.jpg), sablon (.dot) vagy táblázat (.xls) fájlok. A sablont nem kötelező használni, de segítséget nyújthat a megoldáshoz. Szakközépiskolásoknál az érettségi vizsga részletes követelménye előírja a sablon használatának elsajátítása, ezért nekik ajánljuk annak alkalmazását. Az OKJ szerinti szakképzésben részesülők szakmai vizsgáján nincs sablonhasználat, így nekik célszerű sablon nélkül megoldaniuk a feladatokat.

A kiadvány fő témakörei: Egyoldalas levelek, szöveg begépelésével; Egyoldalas levelek, nyers szöveg formába öntésével; Egyoldalas levelek, nyers szöveg formába öntésével, sablonhasználattal; Többoldalas levelek, nyers szöveg formába öntéssel; Többoldalas levelek, nyers szöveg formába öntésével; sablonhasználattal; Levél készítése diktált szöveg alapján; Körlevelek készítése adatbázis létrehozásával; Levelek készítése alapszintű táblázatkezelési feladattal

Kód Cím Kategória Művelet
MK-6022-7Ügyviteli alapismeretek 11. osztálySegédletLetöltés