Könyv adatlap

Kochen, Backen und Servieren

Kiadói kód:
MK-5931
Szerző(k):
Stroh Péter - Tóth Gábor
Megjelenés:
2021
Nyelv:
német
Oldal:
136

A kiadvány a vendéglátóipari, vagyis cukrász-, pincér- és szakácstanulóknak készült. Változatos feladatokat tartalmaz, amelyek megoldása során a tanulók megismerik a szakmában használt nyersanyagok, termékek, eszközök, berendezési tárgyak, gépek, technológiák nevét német nyelven, továbbá elsajátítják a munka világában használatos párbeszédeket, begyakorolják a munkavállaláshoz kapcsolódó formanyomtatványok kitöltését, önéletrajz és motivációs levél írását.

A tankönyv szövege az élő nyelvhasználatra épül, de a szakma jellegéből adódóan az udvarias kommunikációs formákat helyezi előtérbe. Az utasítások német és magyar nyelvűek, a végén kétnyelvű szószedet található. A tankönyv feladataira épülő, anyanyelvi szereplők által felmondott hanganyag segíti a beszédértés fejlesztését.

A kiadvány fő témakörei: Rohstoffe-Alapanyagok; Wareneinkauf-Árubeszerzés; Lagerung der Rohstoffe-Alapanyagok tárolása, raktározása; Vorbereitung-Előkészítés; Materialen, Mengen, Materialanteil-Anyagok, mennyiségek, anyaghányadok; Küchen und Küchenutensilien-Konyahtípusok,eszközök; Einrichtungen, Räume-Berenezések, helyiségek; Technologien-Technológiák; Getränke-Italok; Speisekarte-Étlap; Kommunikation-Kommunikáció; Die ungarische und dei internationale Küche- A magyar és a nemzetközi konyha; Organisieren von Veranstaltungen-Rendezvényszervezése; Beschäftigung, Bewerbungsunterlagen-Munkavállalás,mellékletek

Kód Cím Kategória Művelet
MK-5931Kochen, Backen und ServierenHanganyagLetöltés