Könyv adatlap

Osztálymátrix 7-8. - Kommunikáció, etika, etikett, gazdaság, életpálya feladatgyűjtemény

Kiadói kód:
MK-2703
Szerző(k):
Széplaki Erzsébet - Miskolci Szilvia
Megjelenés:
2017
Nyelv:
magyar
Oldal:
72

Tanárként és tanítványként - mivel diákok is voltunk - egyaránt tudjuk, mennyire más, ha valaki csak jár egy osztályba vagy tagja egy osztályközösségnek. Mi is kell hát ahhoz, hogy valódi részese legyek egy jól működő közösségnek? Önismeret, társismeret, jó kommunikációs készség, megfelelő kapcsolattartási formák.
Az Osztálymátrix kötetek éppen ezeket a témákat kínálják rövid elméleti részekkel és sok gyakorlati feladattal, játékkal, valamint megbeszélésre alkalmas gondolatébresztővel.
A könyv az önismeret fejlesztésében, a felnőttekkel és a kortárs csoportokkal való kapcsolatkezelésben, a kommunikációban, a tanulási technikák elsajátításában, az ügyintézésben, a pályaválasztás nehézségeiben ad útmutatót a fiataloknak.
A diákokat leginkább foglalkoztató témákban jól használható ismereteket, praktikus tanácsokat nyújt. Pedagógusként akár az osztályfőnöki órák tematikájaként is tekinthető a kiadvány.

A kiadvány fő témakörei: Helyem az osztályban - játékok órája; Tanulói jogok és kötelességek - DÖK; Pénzvilág és gazdaság osztályszinten; Jegyzetelési technikák; Énkép és önismeret; Testbeszéd - beszélnek a testrészeink; Hogyan mondjam?; Barátságtérkép; A felnőttek és én; Mindenki tehetséges valamiben - Te miben?; Pályaorientáció - pályaválasztás; Az önéletrajz; Divat, amely megmutatja, ki vagy; Megjelenés a felvételin; Utazás, kirándulásszervezés; Praktikumok; Internetnyelv; Etikett, netikett; Halló, lányok, halló, fiúk!; Szerelem és más dolgok

Kód Cím Kategória Művelet
MK-2703Osztálymátrix 7-8. feladatgyűjteményTanmenetLetöltés