Könyv adatlap

Osztálymátrix 6. - Kommunikáció, etika, etikett, gazdaság, életpálya feladatgyűjtemény

Kiadói kód:
MK-2702
Szerző(k):
Széplaki Erzsébet - Miskolci Szilvia
Megjelenés:
2017
Nyelv:
magyar
Oldal:
68

Tanárként és tanítványként - mivel diákok is voltunk - egyaránt tudjuk, mennyire más, ha valaki csak jár egy osztályba vagy tagja egy osztályközösségnek. Mi is kell hát ahhoz, hogy valódi részese legyek egy jól működő közösségnek? Önismeret, társismeret, jó kommunikációs készség, megfelelő kapcsolattartási formák.
Az Osztálymátrix kötetek éppen ezeket a témákat kínálják rövid elméleti részekkel és sok gyakorlati feladattal, játékkal, valamint megbeszélésre alkalmas gondolatébresztővel.
A könyv az önismeret fejlesztésében, a felnőttekkel és a kortárs csoportokkal való kapcsolatkezelésben, a kommunikációban, a tanulási technikák elsajátításában, az ügyintézésben, a pályaválasztás nehézségeiben ad útmutatót a fiataloknak.
A diákokat leginkább foglalkoztató témákban jól használható ismereteket, praktikus tanácsokat nyújt. Pedagógusként akár az osztályfőnöki órák tematikájaként is tekinthető a kiadvány.

A kiadvány fő témakörei: Nyári élmények és szabályok; Ki vagyok én, hol a helyem a közösségben, a családban?; A kapcsolattartás modern formai; Értelek, nem értelek, félreértelek; Unaloműző; Neked tetszett?; Humor az irodalomban; Mit nézünk a moziban és hogyan?; Hírek a sajtóból, a rádióból és a tevéből; Tanulni is tanulni kell; Környezettudatos magatartás; Öltözködés és ápoltság; Amikor ügyeket kell intézned; A jegyzetelés alapjai; Mi leszel, ha nagy leszel?; Honnan hova jutottál

Kód Cím Kategória Művelet
MK-2702Osztálymátrix 6. feladatgyűjteményTanmenetLetöltés