Könyv adatlap

Angol nyelvi érettségi középszint B1

Kiadói kód:
MK-1101
Szerző(k):
Magyarics Péter
Megjelenés:
2018
Nyelv:
angol
Oldal:
196

A kötet a legújabb középszintű érettségi vizsga követelményeinek felel meg. Szerkezete, felépítése és a feladatok csoportosítása révén elsősorban önálló felkészülésre és gyakorlásra alkalmas.

A könyv a következőket tartalmazza:
- egy felmérő mintafeladatsort;
- feladatokat az önálló munkához minden vizsgarészből (és ezeken belül minden feladattípusból) a következő felosztásban:
  -  21 olvasottszöveg-értési feladat;
  - 18 nyelvhelyességi feladat;
  - 19 hallás utáni megértési feladat;
  - 12 íráskészséget mérő feladat;
  - 12 beszédkészséget mérő feladat;
- megoldókulcsokat és javasolt mintamegoldásokat;
- értékelési útmutatót az írás- és beszédkészséget mérő vizsgarészekhez;
- a hallottszöveg-értési vizsgarész szövegeit.

A könyv lépésről lépésre haladva vezeti végig az Olvasót az érettségi vizsgára történő felkészülésben, biztosítja a tanuló számára az önálló tanuláshoz szükséges döntési és választási szabadságot is azzal, hogy - részletes útmutató alapján - maga állíthatja össze a nagyszámú feladatból a gyakorlás, valamint további két felmérő feladatsor (vizsga) anyagát. A könyvet a gyakorlásra, a vizsgára és általában a nyelvtanulásra vonatkozó praktikus ajánlások és megjegyzések teszik még hasznosabbá.

A kiadvány fő témakörei: Az élő idegen nyelvi érettségiről; Hogyan használjuk a könyvet; Felmérő mintafeladatsor; Készségek szerint rendezett feladatsorok; Megoldási kulcsok és javasolt megoldások; Segítő kérdések/szempontok a szóbeli vizsgáztatónak; A hanganyag szövegátirata; Értékelési útmutató

Kód Cím Kategória Művelet
MK-1101Angol nyelvi érettségi középszint B1HanganyagLetöltés
MK-1101Módszertani ötletek — Art témakörKiegészítő anyagLetöltés