Könyv adatlap

Angol szaknyelvi összefoglaló - Rendészeti szituációk, példamondatok, szakszavak

Kiadói kód:
MK-0970
Szerző(k):
Nagy Orsolya
Megjelenés:
2019
Nyelv:
magyar
Oldal:
116

Könyvünk célja, hogy segítse a rendvédelmi dolgozók, elsősorban közlekedésiek, valamint mindazon kollégák kommunikációját, akik feladataik elvégzése során külföldiekkel kerülnek kapcsolatba. A kiadvány olyan általános szituációkban használt angol mondatokat és kifejezéseket tartalmaz, melyekkel egyszerűen megértethetjük magunkat a leggyakoribb helyzetekben, például igazoltatáskor, panaszbejelentéskor, határátlépéskor, vagy akár egy közlekedési kihágás esetén. A füzet végén található szószedet speciálisan a rendőrségi szakma legfontosabb szavait foglalja össze.
Mindvégig törekedtünk arra, hogy minél több helyszínt bemutassunk, ugyanakkor természetesen ez a füzet nem terjed ki az összes lehetséges élethelyzetre. Így - az egyszerűtől egészen az igen választékos nyelvhasználatot igénylőig - élethű szituációk széles skáláját vonultatjuk fel a fejezetek végén található példapárbeszédekben, megoldást kínálva a különböző szintű nyelvtudással rendelkezőknek. Segítséget jelenthet az is, hogy a párbeszédek valós helyszíneken zajlanak.

A kiadvány fő témakörei: Dokumentumok és adatok ellenőrzése/Checking documents and data; Útbaigazítás/Giving direction; Közlekedés/Traffic; Baleset/Accident; Elveszett gyermek/Missing child; Panasztétel, bűntény bejelentése/Complaint, reporting crine; Őrizetbe vétel/Apprehension; Bűncselekménytípusok/Types of crime; Büntetési tételek, fontosabb jogszabályok/Types of punishment, more important acts; Rendfokozatok/Ranks; Útlevél-ellenőrzés/Passport Control; Felszólítások/Warnings; Alapvető kifejezések/Basic expressions; Országok, nemzetiségek, lakosság/Countries, nationalities, population