Könyv adatlap

Mindennapok az építőiparban - német nyelven

Kiadói kód:
MK-0955/N
Szerző(k):
Mammel Krisztina
Megjelenés:
2016
Nyelv:
német
Oldal:
164

A Vigyél magaddal! sorozat Mindennapok az építőiparban kiadványa azok számára készült, akik német szaknyelvi ismereteket szeretnének alapfokon elsajátítani.
Régóta várnak az építőipari ágazathoz tartozó képzőhelyek, szakiskolák, szakközépiskolák, hallgatók egy olyan kiadványra, amelyben a technológiai folyamatok, szaknyelvi alapismeretek egyszerű összefoglalásával találkozhatnak. Ez a könyv pontosan ezt a célt tűzte ki maga elé, anyaga biztosan segítséget nyújt a felhasználónak a munkahelyi kommunikációban, illetve a szakfeladatok ellátásában.
Mindennapos élethelyzetek jelennek meg a kötetben, hogy a külföldre került szakember könnyedén meg tudja érteni és el tudja végezni a rábízott munkákat. A könnyen tanulható, jól használható, gyakorlatorientált építőipari fejezetek tömören foglalják össze az egyes munkafolyamatokat. A nyelvtanuló megismerheti az egyes munkafázisokhoz kapcsolódó utasításokat, tanácsokat is.
Minden fejezet tartalmaz olyan kifejezéseket, mondatformákat, melyek felhívják a dolgozó figyelmét a szakmai hibák megelőzésére. A kötet végén kétnyelvű (magyar-német) szószedet segíti a felkészülést.

A kiadvány fő témakörei: Bewerbung und Vorstellunksgespräch/Munkára jelentkezés és interjú; Alltägliche Situationen/Hétköznapi szituációk; Arbeits- und Unfallschutz/Munka- és balesetvédelem; Pläne/Tervek; Baustelleneinrichtung/Felvonulás az építési területre; Erdarbeiten/Földmunkák; Fundierung/Alapozás; Mauern/Falazás; Gerüst bauen/Állványozás; Stürze, Mauerbögen/Áthidalások,boltövek; Kranz (Ringanker),Decke/Koszorú, födém; Schalungsarbeitern/Zsaluzási munkák; Schornsteinbau (anhand Schiedel Schornsteine)/Kéményépítés (Schiedel kémények példáján); Verputz/Vakolás; Fenster und Türe einbauen/Ablakok és ajtók beépítése; Zimmererarbeiten/Ácsmunkák; Spenglerarbeiten/Bádogosmunkák; Dachdeckerarbeiten/Tetőfedő munkák; Trockenbau/Szárazépítés; Grammatik/Nyelvtan; Gut zu wissen/Jó tudni!; Wörter/Szószedet; Anhang/Melléklet; Bibliographie/Irodalomjegyzék