Könyv adatlap

Idős- és betegápolás külföldön - német nyelven

Kiadói kód:
MK-0952/N
Szerző(k):
Nagy Orsolya
Megjelenés:
2016
Nyelv:
német
Oldal:
84

A Vigyél magaddal! sorozathoz tartozó Idős- és betegápolás külföldön füzet célja, hogy segítsen a német nyelvterületre, érkező, németül nem tudó, vagy alapszinten beszélő, esetleg újrakezdő betegápolóknak.
A kommunikációt elősegítő nyelvtani összefoglaló lényegre törően csak arra fókuszál, amire valóban szüksége lesz az olvasónak ahhoz, hogy betegápolóként elboldoguljon. Nemcsak a munkavállalás világába adunk betekintést, olyan alapvető kérdésekben próbáltunk segítséget nyújtani, mint egy jelentkezési lap kitöltése vagy egy elképzelt állásinterjún elhangzó mondatok összefoglalása. A munkakeresés mellett olyan hétköznapi szituációkkal is foglalkozunk, amelyek az idősek gondozása során folyamatosan előfordulnak. Segítségképpen nemcsak németül, de latinul is megadtuk a leggyakoribb betegségek neveit, illetve az egészségügyben használatos eszközök és orvosi rövidítések listájával is segítjük az ismeretszerzést.
Mindvégig törekedtünk arra, hogy a legfontosabb élethelyzeteket bemutassuk. Természetesen a kiadvány nem terjed ki az összes lehetséges szituációra, ám biztos segítséget nyújt a kezdetekhez.

A kiadvány fő témakörei: Einleitung/Bevezető; Täcliche Routine/Napi rutin; Alltägliche Situationen/Mindennapi szituációk; Grammatik/Nyelvtan; Gut zu wissen/Jó tudni!; Krankheiten/Betegségek; Körper/Test; Geräte/ Eszközök; Glossar/Szószedet; Bibliographie/Irodalomjegyzék