Könyv adatlap

Egy csipet gasztronómia németül - pincéreknek, szakácsoknak

Kiadói kód:
MK-0951/N
Szerző(k):
Mónus Éva Anikó
Megjelenés:
2016
Nyelv:
német
Oldal:
140

A Vigyél magaddal! sorozathoz tartozó Egy csipet gasztronómia németül - pincéreknek, szakácsoknak című füzet célja az, hogy dióhéjban megismertesse a szakma német sajátosságait azokkal, akik a Szajnától keletre próbálnának szerencsét a vendéglátóiparban. A kommunikációt elősegítő nyelvtani összefoglaló és a helyi gasztronómiát bemutató rövid ismertetők mellett kedvcsinálóként néhány életszerű szituáción keresztül mutatjuk be a német kultúrát.
A szakma rejtelmeibe a vendégekkel közvetlenül találkozó Front-of-House, és a háttérben, a konyhán dolgozó, de nélkülözhetetlen Back-of-House személyzet révén nyújtunk betekintést. Az egyes pozíciók ismertetése mellett jellemző párbeszédekkel igyekszünk még autentikusabb képet adni az iparágról. Mindvégig törekedtünk arra, hogy minél több helyszínt bemutassunk, ugyanakkor természetesen ez a kiadvány nem terjed ki az összes lehetséges élethelyzetre: inkább ízelítőt ad a vendéglátásból. Így - az egyszerűtől egészen az igen választékos nyelvhasználatot igénylőig - a szituációk széles skáláját vonultatja fel a füzet, megoldást kínálva a különböző szintű nyelvtudással rendelkezőknek. Noha ezek a dialógusok olykor igen részletesek, ne ijedjen meg a kedves Olvasó, szószedetünkben a legfontosabb kifejezések téma szerint rendezve szerepelnek.
Most már csak egy dolog maradt hátra: hogy útitársként, haszonnal forgassa ezt a füzetet.

A kiadvány fő témakörei: Einleitung/Bevezető; Allgemeine Situationen/Általános szituációk; An der Front/Front-of-House; Im Hintergrund/Back-of-House; Die ungarische Gastronomie/A magyar gasztronómia; Grammatik/ Nyelvtan; Gut zu wissen/Jó tudni!; Glossar/Szószedet; Anlage/Melléklet; Bibliographie/Irodalomjegyzék