Könyv adatlap

Munkavállalás külföldön - angol nyelven

Kiadói kód:
MK-0950/A
Szerző(k):
Nagy Orsolya
Megjelenés:
2016
Nyelv:
angol
Oldal:
136

A Vigyél magaddal! sorozathoz tartozó Munkavállalás külföldön füzet célja, hogy segítsen a brit szigetországba érkező, angolul nem tudó vagy alapszinten beszélő, esetleg újrakezdő olvasóknak.
A kommunikációt elősegítő nyelvtani összefoglaló a teljesség igénye nélkül készült. Lényegre törően csak arra fókuszál, amire valóban szüksége lesz az olvasónak ahhoz, hogy egyszerűen, de helyesen kifejezhesse magát. Ezt követően a munkavállalás világába nyerhetünk betekintés. Olyan alapvető kérdésekben próbáltunk segítséget nyújtani, mint egy motivációs levél vagy önéletrajz megírása, egy jelentkezési lap kitöltése vagy egy elképzelt állásinterjún elhangzó mondatok összefoglalása. A munkakeresés mellett hétköznapi szituációkkal is foglalkozunk, melyek nagyban megkönnyíthetik az idegen országba való beilleszkedésünket.
Mivel munkánk során végig a célszerűség és a gyakorlatiasság voltak a vezérelveink, különböző tippeket is adunk a kedves olvasónak, melyek a helyi szokásokkal, hasznos tudnivalókkal, a legfontosabb szavakkal és kifejezésekkel bővítik ismereteinket.
Mindvégig törekedtünk arra, hogy a legfontosabb élethelyzeteket bemutassuk. Természetesen a kiadvány nem terjed ki az összes lehetséges szituációra, ám biztos segítséget nyújt a kezdetekhez.

A kiadvány fő témakörei: Everyday phrases/Mindennapi kifejezések; The job application and the interview/A munkára jelentkezés és az interjú; Everyday situations/Mindennapi szituációk; Grammar/Nyelvtan; Good to know/Jó tudni; Jobs/Foglalkozások; Glossary/Szótár