Élelmiszer- és vegyiáru-ismeret
A kereskedelmi ismeretek tankönyvcsalád Élelmiszer- és vegyiáru-ismeret című kötete a 10028-16 követelménymodulhoz igazodva tartalmazza az élelmiszerek, a gyógynövények és a vegyi áruk elméleti ismereteit és az azokhoz szorosan kapcsolódó gyakorlati feladatokat. Az anyagot számos ábra, séma, táblázat és olvasmány egészíti ki. Minden árucsoportban részletezi a bolti árukezelés legfontosabb tudnivalóit (raktározás, csomagolás, páratartalom, hőmérséklet). A tananyag segítségével a tanulók elsajátíthatják a vevőközpontú szemléletet, így megalapozott szakértelemmel végezhetik az élelmiszerek, a gyógynövények és a háztartási vegyi áruk kezelését, forgalmazását.
A kiadvány fő témakörei: A harmadik évezred eladója; Bevezetés az élelmiszer-eladói ismeretekbe; Az élelmiszerek tartósítása; Gabona-, malom-, tészta- és sütőipari áruk; Édesítőszerek, édesipari és cukrászati áruk; Gyümölcsök és zöldségek; Tej és tejkészítmények, tejtermékek; Húsok és húskészítmények; Tojás, zsiradékok, hidegkonyhai áruk; Italáruk; Koffeintartalmú élvezeti szerek; Fűszerek, fűszerkeverékek, ízesítők, zamasítók, állományjavítók; Gyógynövények (olvasmány); A dohányipar termékei; Háztartási vegyi áruk; Kozmetikumok; Lakkok és festékek; Norinbergi áruk; Munkafüzet - Áruismereti gyakorlati feladatok