Pályázat az angol két tanítási nyelvű iskolák számára, 2021/22-es tanév

A pályázat célja

A Műszaki Könyvkiadó pályázatot ír ki az angol két tanítási nyelvű iskolák számára könyvállományuk gyarapítására, fejlesztésére. A pályázható könyvek listáját a következő linken érhetik el:
Kiadványlista

A pályázat lebonyolítása és feltételei

A Műszaki Könyvkiadó pályázatot az alábbi feltételekkel írja ki. A pályázó kötelezi magát ezen feltételek betartására és  tudomásul veszi, hogy ezek megsértése esetén pályázatát a kiíró visszautasíthatja.

1. Előrendelés
A tankönyvek legyártásához kérjük, hogy előrendelésüket a lenn látható megrendelőlap kitöltésével legyenek kedvesek megküldeni a rendeles@muszakikiado.hu email címre 2021 június 10-ig. A tavaszi előrendelés iskolájukat semmire sem kötelezi, az bármikor lemondható szeptemberig, viszont kiadónk csak így tudja biztosítani a szükséges darabszámokat. Az előrendelés elmaradása esetén kiadónk nem tudja befogadni pályázatukat, és garantálni a kedvezményes árak biztosítását. A pályázat során egy iskolától csak egy pályázatot tud kiadónk befogadni.
A megrendelőlapot a következő linken érhetik el:
Megrendelőlap

2. Előrendelés módosítása
A leadott előrendelések módosítását 2021 július 23-ig tudjuk fogadni a rendeles@muszakikiado.hu email címen. Kérjük a megrendelés teljesítéséhez a rendelés leadásakor küldjék meg a számlázási és szállítási nevet illetve címet, a fizetési módot, valamint a kapcsolattartó nevét, email címét és mobilszámát a futárszolgálat részére.

3. Kedvezményes tanári példányok igénylése
Közvetlen kiadói megrendelés esetén az előrendelést 2021 június 10-ig leadó iskolák számára biztosítjuk a tanári példányok kedvezményes rendelésének lehetőségét. Igényüket a kedvezményezett pedagógusok nevével együtt kérjük leadni azokhoz a kiadványokhoz, amelyeket osztálynyi mennyiségben, tehát minimum 15 tanulói példányban előrendeltek. A rendelés lemondása vagy 15 darab alá csökkentése esetén a tanári példányt kiadónk automatikusan törli a megrendelésből.

Milyen feltételekkel igényelhet kedvezményes tanári példányt?
Az alább felsoroltaknak kell megfelelni:

  • ha a tankönyvfelelős leadja a tanári példányt igénylő pedagógus nevét;
  • ha az adott tankönyvet az igénylő pedagógus osztálynyi mennyiségben, tehát minimum 15 tanulói példányban előrendelte közvetlenül kiadónktól

4. Online OK! kiadványok igénylése
Legalább osztálynyi (minimum 10 fő) mennyiségű rendelése esetén azokból a kiadványokból, melyekből létezik online OK! (okkonyvek.hu) változat arra ingyenesen jogosultak. Az online OK! (okkonyvek.hu) változathoz a hozzáférés korlátozott, minden tanévben újra kell igényelni. A hozzáférés szeptember 1-től fog élni, és folyamatos internetelérés szükséges hozzá. Az OK! Online Könyvek felületen történő regisztrációhoz szükségünk van az adott kiadványt használó pedagógus nevére és e-mail címére.

Milyen feltételekkel igényelheti ingyenesen a kiadványok online OK! (okkonyvek.hu) változatát?
Az alább felsoroltaknak kell megfelelni:

  • ha a tankönyvfelelős leadja az igénylő pedagógus nevét és email címét;
  • ha az adott tankönyvet az igénylő pedagógus osztálynyi mennyiségben, tehát minimum 10 tanulói példányban előrendelte közvetlenül kiadónktól

5. Terjesztés
A könyveket futárszolgálat segítségével juttatjuk el az iskolákba augusztus 20-a után. A csomagokat csak azután indítjuk, hogy a rendeles@muszakikiado.hu email címre megérkezett az írásos megerősítés, hogy igényt tartanak a kért példányszámra, és tudják fogadni a csomagot. Az előrendelt termékeket szeptember 20-ig tudjuk tartani, ezt követően töröljük az előrendelést.

6. Visszáru
Október 20-ig fogadunk visszárut a kiküldött összesített darabszám 5%-áig, melynek postaköltsége a megrendelőt terheli. A visszáruzott könyvekről jóváíró számlát fogunk kiállítani. Minden csomagot kérünk visszárujegyzékkel ellátva (akár a csomagban, akár elektronikusan a  rendeles@muszakikiado.hu email címre), gondosan kartondobozba csomagolva postázni, hivatkozva számlaszámunkra. A gondatlan csomagolás miatt megsérült könyveket nem tudjuk visszavenni. Visszáru esetén kérjük, hogy a visszáruzott könyvekről a jóváíró számlát legyenek kedvesek bevárni. Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a visszáru határidő figyelmen kívül hagyása esetén a pályázatban foglalt feltételek sérülnek.
A visszárujegyzéket a következő linken érhetik el:
Visszárujegyzék

7. Utánrendelés
Az előrendelést 2021 június 10-ig leadó iskolák számára a tanév teljes egészére vállaljuk, hogy kedvezményes áron biztosítjuk a kiadványokat, és értékhatártól függetlenül postázási költség felszámítása nélkül küldjük ki azokat. A leadott utánrendeléseket a tanév során a megszokott rendeles@muszakikiado.hu email címen tudjuk fogadni.

8. Fizetés
A kiadványokat október 22-i fizetési határidővel szállítjuk. Visszáru esetén kérjük, hogy az eredeti számla és a visszáruzott könyvekről készülő jóváíró számla különbözetét legyenek kedvesek befizetni számlánkra. A fizetés intézhető átutalással, bankfiókban valamelyik számlánkra történő befizetéssel (Raiffeisen Bank 12028003-00154127-00100003), esetleg sárga postai csekken illetve készpénzben vagy bankkártyával a futárnak. Fontos tudni, hogy utóbbi esetben a futárszolgálat maximum 1.000.000Ft-ig szed be utánvétet. Sárga postai csekken történő befizetés esetén pedig érdemes figyelembe venni, hogy 2017 óta 300 ezer forint felett 2,5 millió forintos határig a Magyar Posta egyszerűsített ügyfél-átvilágítást végez, az ügyfél azonosításával, törvényben meghatározott adatainak felvétele mellett. Erre a 2017. évi LIII. a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló törvény értelmében kerül sor. Kiadónk a többletadminisztráció elkerülése végett, ezért nem javasolja ezt a befizetési formát. Amennyiben nincs más lehetőség, kérjük, hogy saját nevüket írják rá a csekkre befizetéskor. Ebben az esetben a postai azonosítás csak a személyi és a lakcímkártya bemutatásából áll. Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a kiegyenlítés elmaradása esetén nem áll módunkban biztosítani a továbbiakban a kedvezményeket.

9. Szerzői jog
Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy kiadványaink szerzői jogi védelem alatt állnak. Így azokról másolat készítése vagy más formában való jogosulatlan felhasználása a kiadó előzetes írásbeli engedélye nélkül bűncselekménynek minősül. A kieső általános forgalmi adó (ÁFA) bevételek miatt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) és a Magyar Rendőrség kiemelten kezeli ezek felderítését. Kiadónkat rengeteg büntetőeljárással kapcsolatban keresték meg a nyomozó hatóságok az utóbbi időszakban. Kérjük Önöket, hogy a kellemetlenségek elkerülése végett ne másolják kiadványainkat.

10. Vevőszolgálat
Amennyiben kérdésük, problémájuk lenne munkatársaink készséggel állnak rendelkezésükre a rendeles@muszakikiado.hu email címen.