Művészet Mű és mestere

Webáruház » Művészetek, albumok
Művészet Mű és mestere  
Julian Freeman

-10 %

Megtakarítás: 199 Ft
bolti ár: 1 990 Ft
internet ár: 1 791 Ft


Raktáron, várható kiszállítás 3 nap
Oldalszám: 144   Kód: KP-2286

A gazdagon illusztrált kötet végigkíséri a képzőművészet történetét a barlangfestészettől napjainkig. Megismertet a legfontosabb irányzatokkal és iskolákkal, bemutat szinte minden jelentős alkotót.

A kötet izgalmas olvasmány, merész vállakozás azok számára, akik szeretnék megérteni a művészetet, szeretnének  csevegni róla, szívesen nézegetnek remekműveket, de nehezen fejezik ki velük kapcsolatos gondolataikat, vagy egyszerűen csak kényelmes karosszékben ülve kívánják beutazni a művészet világát.

Megismerjük e színes világ minden jeletős szereplőjét   a régi mesterektől a kísérletező kortársakig, képet kapunk  munkásságukról, életútjukról, fontos törekvéseikről, az általuk képviselt irányzatokról. Szólunk a különféle technikákról, a hagyományos eljárásokról és a meghökkentően újszerűekről egyaránt.E tanulságos és szórakoztató könyv elolvasása után már nem fogjuk összetéveszteni az expresszionizmust az impresszionizmussal, Millais-t Millet-vel vagy Manet-t Monet-val. S ha már e neveket emlegetjük, a szokatlan módon írt és másképpen ejtendő nevekhez hasznos segítséget nyújt a helyes kiejtést segítő "szótár".

Röviden szólva: magabiztosan igazodhatunk el a festészet, a szobrászat, az objektek, a happeningek és a performance-ok világában, hogy ugyanilyen magabiztosan hangoztathassuk véleményünket egy kiállítás vagy múzeum megtekintése után.
  
 

Szerző: Julian Freeman
Oldalszám: 144
Színek száma: 4+4
Megjelenés ideje:
Nyelv: Magyar
Eredeti cím:
ISBN:
Formátum: B/5
Cikkszám: KP-2286
Áfa: 5 %

 
Műszaki Kiadó ® 2015 • Minden jog fenntartva