Furfangos fejtörő - Matematika 1-2. Feladatgyűjtemény


-10 %

Megtakarítás: 166 Ft
bolti ár: 1 660 Ft
internet ár: 1 494 Ft


Raktáron, várható kiszállítás 3 nap
Oldalszám: 176   Kód: MK-4173-2

A kiadvány az átlagosnál jobb adottságokkal rendelkező elsős gyermekek fejlesztését segíti. Második osztályban gyakorlásra kiválóan alkalmas.

A gyerekek számára izgalmas, érdekes fefaladatokkal dolgozza fel a kiadány az első és második osztályos matematika tananyagot. 

A könyv  hátsó részében elhelyeztük a megoldásokat is, ezzel is segítve az otthoni tanulást és önellenőrzést.

  1. Figyellj! Gondolkozz!

A számfogalom és a műveletfogalom alapozása. Szabályok felismerése, követése, többféle megoldás keresése. Egyszerűbb íráselemek gyakorlása problémahelyzetben. Megfigyelőképesség, szóbeli kifejezőképesség fejlesztése. Térbeli tájékozódás.

2. Számoljunk 5-ig!

A számfogalom és a műveletfogalom fejlesztése. Számjegyek írása és olvasása. A 0 fogalma. Több, kevesebb, ugyanannyi. A szövegértelmező képesség fejlesztése hallott szöveg alapján. Tájékozódás a térben.

3. Számoljunk 10-ig!

A számfogalom és műveletfogalom fejlesztése a 10-es számkörben. Számrejtvények. Egyszerű szöveges feladatok, egyenletek, egyenlőtlenségek, sorozatok, függvények, szabályok keresése, követése. Többféle megoldás keresése.

4. Számoljunk 10!-ig

A számfogalom és a műveletfogalom fejlesztése a 100-as számkörben, összetett számfeladatok. Számrejtvények. Szöveges feladatok, szöveggel adott függvények. A szövegértelmező képesség fejlesztése olvasott szöveg alapján. Sorozatok folytatása adott, illetve felismert szabály szerint.

6. Geometriai játékok

Képi gondolkozást és a térszemléletet fejlesztő feladatok. Geometriai fogalmak és a geometriai szemléletmód alapozása. Hosszúság-, térfogat-, tömeg-, időmérés. A kerület, a terület és a térfogat fogalmának előkészítése.

7. Hányféleképpen?

Játékos, fejtörő kombinatorikai feladatok.

8. Erőpróba

Játékos, fejtörő logikai feladatok.

Szerző:
Oldalszám: 176
Színek száma: 4+4 szín
Megjelenés ideje: 2004
Nyelv: Magyar
Eredeti cím:
ISBN: 978-963-16-4173-8
Formátum: A/4
Cikkszám: MK-4173-2
Áfa: 5 %

Kapcsolj 2.-ba!

Kapcsolj 2.-ba!

Az iskolai oktatásban a Kapcsolj...! füzeteket a tanév végi, illetve a következő tanév eleji játékos, több fejlesztési célt szem előtt tartó ismétléshez javasoljuk.
10%   1 161 Ft

Kiszámoló 1. osztály

Kiszámoló 1. osztály

Ebben a könyvben olyan feladatsorok vannak, amelyekkel a mechanikus számolási készség – egyre nehezedő példákon – fokról fokra, lépésről lépésre fejleszthető.
10%   1 485 Ft

Tudáshozó - Matematika gyakorló 1. osztály második félév

Tudáshozó - Matematika gyakorló 1. osztály második félév

A Tudáshozó füzet feladatsorainak feldolgozását elsősorban otthoni vagy napközi otthonos egyéni foglalkozásokra szánták a szerzők, de differenciált munka megszervezésére – elsősorban felzárkóztatás céljából – a tanórán is sikeresen alkalmazható.
10%   720 Ft

 
Műszaki Kiadó ® 2015 • Minden jog fenntartva