Érettségi sikercsomag a középszintű vizsgához történelemből

Webáruház » Középiskola » Történelem » Érettségire felkészítő
Érettségi sikercsomag a középszintű vizsgához történelemből  

-20 %

Megtakarítás: 1 490 Ft
bolti ár: 7 450 Ft
internet ár: 5 960 Ft


Raktáron, várható kiszállítás 3 nap
Oldalszám:   Kód: MK-0051-1/CS

Az érettségi sikercsomag a négy középiskolai évfolyam tananyagát feldolgozó, az írásbeli érettségire felkészítő feladatsorokat tartalmazza, valamint egy kidolgozott érettségi tételgyűjteményt a szóbeli vizsgához.

A feladatgyűjtemény-sorozat célja az írásbeli érettségire való felkészítés   elsősorban a középszintre, de a továbbhaladási feltételeket is feldolgozva biztos alapokat nyújthat az emelt szintű vizsgához is.

 

A feladatsorok összeállításánál a szerzők alapvetően a következő szempontokat tartották szem előtt:
  az érettségi témakörök feldolgozása (az alapvető kompetenciák gyakoroltatásával),
  folyamatos órai használhatóság (az egyes kötetek tartalmaznak ismétlő és összefoglaló részeket is),
  más tantárgyakban tanult ismeretek beillesztése a történelem keretei közé.

 

 

 

  

 

Lehetőség szerint egy-egy feladatsor minden esetben épít az alapvető kompetenciák mindegyikére: tájékozódás térben és időben, forráshasználat, szaknyelv, eseményeket alakító tényezők feltárása. A feladatgyűjtemények feldolgozzák a teljes középiskolai ismeretanyagot; az egyes kötetek során pedig az egyre komplexebbé váló kérdések biztos ismeretekkel és jártasságokkal látják el a sikeres érettségire vágyó diákokat.

A feladatsorok illeszkednek a Műszaki Kiadó új tankönyveihez, de kiválóan alkalmazhatóak más történelemkönyvek mellett is.

 

Kidolgozott érettségi tételek kiadványunk a középszintű vizsgára készülő diákoknak szól. A vizsgára való készülés során nemcsak a megfelelő tudásanyag elsajátítása okozhat nehézséget, hanem ennek a tudásnak a szelektálása és formába öntése, azaz a tételek kidolgozása is. Ehhez ad ötleteket, mintákat ez a tételtár, amely a középszintű érettségi követelményrendszer témaköreit dolgozza fel. Minden egyes, igencsak  tág témakört egy összefogott, de alapos, logikusan felépített tételbe sűrít, melyek az adott korszakot, problémát több oldalról is megvilágítják és nemcsak a politikai, hanem a kulturális, társadalmi, mentalitástörténeti vonatkozásokra is kitekintést nyújtanak. A tételekhez kidolgozott évszám-, fogalom- és névtár kapcsolódik.

 Szerző:
Oldalszám:
Színek száma:
Megjelenés ideje:
Nyelv: Magyar
Eredeti cím:
ISBN:
Formátum:
Cikkszám: MK-0051-1/CS
Áfa: 5 %

Feladatgyűjtemény-csomag megoldásokkal a matematika középszintű érettségihez

Feladatgyűjtemény-csomag megoldásokkal a matematika középszintű érettségihez

A csomag a Dr. Vancsó Ödön nevével fémjelzett, a négy középiskolai évfolyam matematika tananyagához kapcsolódó feladatgyűjteményeket tartalmazza.
20%   2 208 Ft

Forrásgyűjtemény-csomag és kidolgozott szóbeli tételek a közép- és emeltszintű érettségire történelemből

Forrásgyűjtemény-csomag és kidolgozott szóbeli tételek a közép- és emeltszintű érettségire történelemből

A forrásgyűjtemény-csomag a négy középiskolai évfolyam tananyagához kapcsolódó forrásanyagot, kérdéseket és feladatokat tartalmazó kötetekből, valamint egy kidolgozott érettségi tételgyűjteményből áll.
20%   3 080 Ft

 
Műszaki Kiadó ® 2015 • Minden jog fenntartva