Polgar 2

Cégünkről

www.muszakikiado.hu

A Műszaki Kiadó hazánk egyik vezető tankönyvkiadója, az 1955-ös alapítása óta gondozott közel 9000 szak- és tankönyvvel a tankönyvpiac – főként a szakképzési és matematikai tankönyvpiac – állandó meghatározó szereplője.

A Műszaki Kiadót 1995-ben vásárolta meg a holland Wolters Kluwer kiadóvállalat. 1998-ban megvették a Calibra Kiadót is, melyet a Műszaki Kiadóba olvasztottak. 2007-től a Kiadó egy, a világ tankönyvkiadásában és tananyagfejlesztésében meghatározó cégcsoport, az Infinitas Learning vállalataként működött. Az anyavállalat az utóbbi években több területen is jelentős befektetésekkel, fejlesztésekkel segítette a cég tevékenységét, amely a nemzetközi tulajdonosi háttér ellenére is hazai fejlesztésű, magyar szerzőkkel, közreműködőkkel készülő korszerű tankönyveket és oktatást segítő kiadványokat jelentetett meg nagy számban. A Műszaki Kiadó egyesült a Képzőművészeti Kiadóval, ezzel tovább erősítette a kiadónak a szakképzési tankönyvek piacán betöltött addig is vezető szerepét. Interaktív tananyagaival, új generációs OK! Online Könyveivel a Kiadó a hazai digitális tananyagpiacnak is megkerülhetetlen szereplőjévé vált, működteti a legnagyobb hazai online pedagógusközösséget az eTanárikart, továbbá rendszeresen szervez sikeres szakmai képzéseket, rendezvényeket.

2013 novemberében egy 100%-ban magyar tulajdonban lévő családi vállalkozás, a Konsept-H Könyvkiadó Kft. vásárolta meg a Műszaki Könyvkiadót. A Konsept-H Kiadó is ismert szereplője a magyar tankönyvkiadásnak, szakiskolai közismereti, nemzetiségi- és kéttannyelvű iskoláknak készített könyveikkel speciális hiányterületek igényeit elégítik ki.

A Műszaki Kiadó közel 500 közismereti és szakképzési kiadvánnyal szerepel a hivatalos közoktatási tankönyvjegyzéken, a több száz közismereti cím mellett a szakképzésben 17 szakmacsoport tankönyvei találhatók meg kínálatunkban. Az iskola-előkészítéstől az érettségig minden korosztálynak, az iskolarendszerű és a tanfolyami képzések számára egyaránt készítünk kiadványokat.

A kiadó papír alapú portfoliójának legismertebb tagja, a Hajdu-tankönyvcsalád tanulók millióit vezette be a matematika rejtelmeibe, bizonyítva ezzel a kiadó és kiadványai folyamatos megújulási képességét: a kiadványok időálló tudásanyaga az idők folyamán olyan módszertani kiegészítőkkel, korszerű segédanyagokkal, tartalomhordozókkal bővült, hogy a Hajdu-matek méltán márkanév a matematikai tananyagok között. Ugyancsak a folyamatos innovációt jelzik on-line, valamint a CD-ROM melléklettel készült tankönyveink és a különböző hordozókon (CD-ROM, DVD) elérhető digitális tartalmaink.


A kiadó küldetésének fontos eleme a partnereinkkel való folyamatos és intenzív kapcsolattartás. Célunk a tanárok, a tanulók, a szülők tanulási-tanítási folyamatban vállalt feladatainak, munkájának minél hatékonyabb támogatása. Ennek érdekében tanfolyamokat, konferenciákat szervezünk, és olyan interaktív lehetőségeket kínálunk, mint az e-tanári kar vagy az Országos Virtuális Könyvespolc Program, amellyel új generációs on-line tankönyveinket tesszük elérhetővé. Az egész országra kiterjedő régióvezetői hálózatunk révén pedig a személyes kapcsolattartás hagyományos lehetőségével is élhetnek az ezt választó iskolák és pedagógusok.

 
Műszaki Kiadó ® 2010 • Minden jog fenntartva